Half & Half/Plantekød & Oksekød
Half & Half/Plantekød & Oksekød

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 655kj
Fedt 8,7g
– heraf mættede fedtsyrer 3,2g
Kulhydrat 2,9g
Kostfibre 2,1g
Protein 15,7g

Half & Half/Plantekød & Oksekød Energi

Half & half / Plantekød & oksekød

8 serveringer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 400 g hakket oksekød, gerne 15-20% fedt
  • PLANTEKØD:
  • 100 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Shreds/Shreds Mini/Mince Mini
  • 2,6 dl vand
  • 0,1 dl æbleeddike
  • 0,1 dl rødbedesaft (giver lidt farve)
  • 8 g salt (8g = 1½-2 tsk)
  • 2 g hvidløgspulver (eller et knust hvidløg)
  • 2 g sort peber ( 2g = ½ tsk)
  • 7 dl løgpulver (eller et finthakket løg)
  • 1 g muskatnød (1g = 1 knivspids)

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienserne til plantekødet blandes og røres godt sammen, hvorefter blandingen henstår 5-10 minutter, indtil al væsken er opsuget af Plant Mate stykkerne.
  • Det hakkede oksekød tilsættes, og det hele æltes godt sammen. Der kan æltes i hånden, eller der kan anvendes en mixer med dejkroge.
  • Herefter kan du anvende blandingen på samme måde, som du hidtil har anvendt hakket oksekød.

Noter

Proteinerne
Som tørt produkt indeholder Plant Mate produkterne 53% protein.
Når produkterne opblødes med væske (ca. 1:2,5) vil proteinindholdet efter opblødning være ca. 18g protein pr. 100g, hvilket svarer til proteinindholdet i kød.
Det er således muligt at erstatte en del af kødet med Plant Mate uden at reducere mængden af proteiner.
Resultat:
Du kan blande Plant Mate plantekød med kød i mange forskellige typer måltider.
Husk blot altid at tilsætte mere væske i forholdet 1:2,5, hvor Plant Mate er 1 og væsken er 2,5.
Tilsæt også gerne flere krydderier da Plant Mate som udgangspunkt har en neutral smag.
Du får tæt på den samme smagsoplevelse, og du kan samtidig glæde dig over, at du har halveret dit kødforbrug, sparet CO2 og sparet penge!