Marinerede Plant Mate Stykker
Marinerede Plant Mate Stykker
Marinerede Plant Mate Stykker

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi  810kj
Fedt 12,2g
– heraf mættede fedtsyrer 0,9g
Kulhydrat 5,0g
Kostfibre 4,6g
Protein 14,0g

Marinederede plantmatestykker

Marinerede Plant Mate Stykker

– kan anvendes til mange retter. Se forslag til smagsvarianter herunder.

1 portion Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 50 g Plant Mate Slices/ Plante Stykker
  • 1 dl vand
  • 20 g olie (30g = 2 spsk)
  • 8 g æbleeddike (8g = 2 tsk)
  • 7,5 g krydderier. – Mange slags krydderier kan anvendes. Bland evt. selv.

Bland selv-krydderi: Den varme

  • 0,5 tsk cayenne eller chilipulver
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1 tsk paprika

Bland selv-krydderi: Den farverige

  • 0,5 spsk garam masala
  • 0,5 spsk hakket purløg eller persille

Bland selv-krydderi: Den eksotiske

  • 0,5 spsk ras el hanout
  • 0,5 spsk appelsinsaft

Bland selv-krydderi: Den stærke

  • 1 spsk hakket hvidløg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk sød paprika
  • 0,5 tsk cayenne
  • 0,5 tsk spidskommen

Sådan gør du
 

  • Vand, olie, krydderier og æbleeddike blandes i en skål. Derefter tilsættes Plant Mate stykkerne og det hele blandes godt. Læg låg på og lad trække i minimum 15 min. Rør rundt et par gange undervejs.
    Tips: – Kan også blandes i en pose og vakuumpakkes, hvor de har mange dages holdbarhed på køl.
  • Efter ca. 15 min. i skålen er de spiseklare, men bliver sprøde og endnu mere faste hvis de ristes.
  • Rist de marinerede Plant Mate stykker i kort tid ved ret høj varme. Brug gerne kokosolie/fedt, som giver de mest sprøde stykker. Vurder under stegningen om der er behov for at tilsætte mere fedtstof end det der allerede er i blandingen – olie eller kokosolie.
    Når Plante Mate stykkerne er gyldne og sprøde, er de klar til at anvende.

Noter

Mange muligheder for anvendelse:
De ristede og krydrede Plant Mate Stykker kan anvendes i en salat, som pizza-toppings, i et pitabrød, i en rullekebab, til en suppe, som en slags snack – og i øvrigt hvad fantasien bringer!
Ønskes mere farvede stykker, kan noget af vandet udskiftes med rødbedesaft eller lignende.
 
Opbevaring:
 
Kan opbevares i vakuumpose eller lukket beholder på køl i 1-2 uger. Er også fryseegnede.