Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 810kj
Fedt 12,2g
– heraf mættede fedtsyrer 0,9g
Kulhydrat 5,0g
Kostfibre 4,6g
Protein 14,0g
Marinerede Plant Mate Stykker
– kan anvendes til mange retter. Se forslag til smagsvarianter herunder.
Ingredienser
- 50 g Plant Mate Slices/ Plante Stykker
- 1 dl vand
- 20 g olie (30g = 2 spsk)
- 8 g æbleeddike (8g = 2 tsk)
- 7,5 g krydderier. – Mange slags krydderier kan anvendes. Bland evt. selv.
Bland selv-krydderi: Den varme
- 0,5 tsk cayenne eller chilipulver
- 0,5 tsk røget paprika
- 1 tsk paprika
Bland selv-krydderi: Den farverige
- 0,5 spsk garam masala
- 0,5 spsk hakket purløg eller persille
Bland selv-krydderi: Den eksotiske
- 0,5 spsk ras el hanout
- 0,5 spsk appelsinsaft
Bland selv-krydderi: Den stærke
- 1 spsk hakket hvidløg
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk sød paprika
- 0,5 tsk cayenne
- 0,5 tsk spidskommen
Sådan gør du
- Vand, olie, krydderier og æbleeddike blandes i en skål. Derefter tilsættes Plant Mate stykkerne og det hele blandes godt. Læg låg på og lad trække i minimum 15 min. Rør rundt et par gange undervejs. Tips: – Kan også blandes i en pose og vakuumpakkes, hvor de har mange dages holdbarhed på køl.
- Efter ca. 15 min. i skålen er de spiseklare, men bliver sprøde og endnu mere faste hvis de ristes.
- Rist de marinerede Plant Mate stykker i kort tid ved ret høj varme. Brug gerne kokosolie/fedt, som giver de mest sprøde stykker. Vurder under stegningen om der er behov for at tilsætte mere fedtstof end det der allerede er i blandingen – olie eller kokosolie.Når Plante Mate stykkerne er gyldne og sprøde, er de klar til at anvende.
Noter
Mange muligheder for anvendelse:
De ristede og krydrede Plant Mate Stykker kan anvendes i en salat, som pizza-toppings, i et pitabrød, i en rullekebab, til en suppe, som en slags snack – og i øvrigt hvad fantasien bringer!
Ønskes mere farvede stykker, kan noget af vandet udskiftes med rødbedesaft eller lignende.
Ønskes mere farvede stykker, kan noget af vandet udskiftes med rødbedesaft eller lignende.
Opbevaring:
Kan opbevares i vakuumpose eller lukket beholder på køl i 1-2 uger. Er også fryseegnede.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.