Pasanda
Plant Mate
Græskar - plant mate

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 513kj
Fedt 6,99g
– heraf mættede fedtsyrer 3,17g
Kulhydrat 8,85g
Kostfibre 2,48g
Protein 5,66g

 

Pasanda med quinoa

Pasanda med quinoa

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 125 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Stykker, Strimler eller Flakes
  • 300 g champignon i skiver
  • 150 g hokkaido græskar i små tern
  • 300 g løg i tern
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 400 g tomat passata eller hakket tomat
  • 400 g kokosmælk
  • 100 g græskarkerner
  • 3,5 spsk olie
  • 3 spsk citronsaft
  • 3,5 dl vand
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk paprika, sød
  • 1 spsk ingefær, revet
  • 1 tsk korianderfrø, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 0,5 tsk sort peber
  • 0,5 tsk kanel, stødt
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 knivspids nelliker, stødt

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg brunes i olien.
  • Tilsæt derefter alle krydderierne minus citron og sukker.
  • Krydderierne vendes et par gange med løgene.
  • Champignon, vand, tomat og salt tilsættes og koges op.
  • Plant Mate stykkerne og græskarkernerne tilsættes og retten simrer derefter i ca. 15 min. under hyppig omrøring.
  • Græskar, sukker og kokosmælk tilsættes og retten simrer videre i 5-10min.
  • Til sidst smages til med citronsaft.

Noter

Pasandaen kan serveres med kogt quinoa - og gerne en frisk salat eller råkost.
Der indgår 120g quinoa/person i næringsberegningen på Pasanda.