Planetens Grønne Hjerter
Planetens Grønne Hjerter
Planetens Grønne Hjerter

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 398kj
Fedt 3,75g
– heraf mættede fedtsyrer 1,59g
Kulhydrat 4,72g
Kostfibre 2,39g
Protein 9,37g

Planetens Grønne Hjerter

Planetens Grønne Hjerter

10 personer (10 plader á 5 hjerter) Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 130 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Flakes/ Mince/ Mince Mini/ Plante Hakket/ Granulate 8020/Shreds/Strips/ Plante Strimler
  • 5 dl vand
  • 5 stk æg 50 g
  • 200 g spinat, hakket og optøet
  • 1 dl havregryn
  • 1 g bagepulver
  • 2 g salt
  • 1 g sort peber
  • 10 g grønsagsbouillon, pulver
  • 10 g olie til dejen og lidt til vaffeljernet

Sådan gør du
 

  • Plant Mate stykkerne + bouillonpulver overhældes med kogende vand. Rør rundt og lad stå.
  • Æggene piskes i en skål for sig.
  • Havregrynene kværnes til mel i en foodprocessor og blandes med bagepulver, salt og peber.
  • Plant Mate stykkerne drænes/sies derefter og gem væsken, som kan anvendes til at regulere konsistens af dejen.
  • De afdryppede Plant Mate stykker blendes nu med æg, spinat, havregryn, krydderier og bagepulver.
  • Lad dejen hvile på køl i ca. 30 minutter.
  • Vaflerne steges gyldne i vaffeljern med lidt olie.

Noter

Serveringsforslag:
Hjerterne kan serveres som blinis og toppes op med 25 g rød Fønsesalat. Find opskrift på Fønsesalat på anden side. – Hjerterne kan toppen med en hvilken som helst god og let cremet salat.
Nem og velegnet servering til canapeer, receptioner, ferniseringer og andre festligheder.
Kan også anvendes som madpandekager.
Hjerterne er ikke fedtede at spise med fingrene!
Opbevaring:
Hjerterne kan indfryses, gerne i lukkede beholdere. Tø dem op i køleskab og lun dem i forvarmet ovn ved 175 gr.C i 3-4 minutter pakket ind i bagepapir.