Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1069kj
Fedt 14,2g
– heraf mættede fedtsyrer 1,58g
Kulhydrat 13,5g
Kostfibre 3,7g
Protein 17,0g
Plant Mate Deller
Ingredienser
- 100 g Plant Mate Shreds
- 130 g mælk
- 100 g æg (100g=2 æg)
- 0,5 dl olie
- 50 g mel
- 15 g æbleeddike (15g=1spsk)
- 50 g løg, i små tern
- 8 g salt (8g=2tsk)
- 8 g gærflager (8g=2 spsk)
- 0,5 g sort peber (0,5g=1/4tsk)
- 0,5 g allehånde
- 3 stk. laurbærblade
- 10 g timian eller rosmarin (2spsk=10g) – kan udelades
- Olie, kokosfedt eller smør til stegning
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blandes i en røremaskine og røres i 2-3 min. Skrab kanterne ned og lad herefter dejen trække i 15 min. og rør derefter 2-3 min. mere. Det er vigtigt dejen røres godt og meget, da det er her sammenhængs-kraften udvikles.
- Formes i små og gerne flade deller eller som små runde boller.
- Steges i olie,smør eller kokosfedt. Det bedste resultat opnås ved stegning ved middeltemperatur.
Noter
Alternative smagsvarianter:
Pr. 100 g Plant Mate i opskriften:
Rør 50 g ristede faconstykker i farsen lige før frikadellerne steges.
Rør 50 g soltørret tomat i små tern og en stilk hakket rosmarin i farsen.
Rør 50 g hakket spinat og 10g feta i farsen.
Serveringsforslag:
Plant Mate Deller kan serveres på rigtig mange måder. De fleste kender Frikadeller og Kødboller, som i mange familier igennem årtier har været hverdagsmad serveret med stuvet kål, kartoffelmos, grønlangkål, pasta, brunede kartofler, på et stykke rugbrød og meget andet. Plant Mate Deller kan serveres på præcis samme måde. - Velbekomme!
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.