


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 412kj
Fedt 2,7g
– heraf mættede fedtsyrer 0,4g
Kulhydrat 12,2g
Kostfibre 3,1g
Protein 5,4g

Farsfyldte peberfrugter – med Tabouleh
Ingredienser
Farsfyldte peberfrugter:
- 400 g Plant Mate. Vælg imellem eller miks: Nanostrips/Granulate 8020/Granulate 1000/Granulate 1000 mini
- 6 dl kogende vand
- 10 g grønsagsbouillon
- 700 g bagte søde kartofler
- 500 g kogte kartofler
- 100 g porrer, fintsnittede
- 1 dl olie
- 15 stk. rød peber
- 2 g urtesalt (2g=½tsk)
- 2 g sort peber, kværnet (2g=3/4tsk)
- 400 g revet ost, evt. en blanding af parmesan og vesterhavsost (valgfrit)
- Tamari, kan tilsættes efter smag
Tabouleh – salat med korn og krydderurter
- 500 g bulgur
- 1 l kogende vand
- 0,5 dl olie (0,5dl=45g)
- 50 g citronsaft (50g=3spsk)
- 10 g citronskal
- 8 g hvidløg finthakket eller knust
- 7 g rørsukker (7g=2tsk)
- 100 g persille, hakket
- 40 g mynte, hakket
- 100 g forårsløg, fint skåret
- 750 g tomat i tern
- 200 g rødløg, finthakket
- 8 g salt (8g=2tsk)
- 2 g sort peber, kværnet (2g=3/4tsk)
Sådan gør du
Farsfyldte Peberfrugter
- Kartoflerne koges og pilles – eller brug resterne fra dagen før
- Sød kartoflerne bages til de er møre. Ca. 20 minutter v. 175grC.
- Plant Mate stykkerne sættes i blød i kogende vand med bouillonpulver i 5 min.
- Bagte sødkartofler og kogte kartofler blendes
- Porrerne svitses i olien
- Det hele blandes grundigt
- De røde pebre renses for kerner og halveres. De lægges derefter i bradepander eller ovnfaste fade foret med bagepapir. Dryp dem med lidt olivenolie.
- Fyldes kommes i og drysses evt. med revet ost. Osten vil bidrage med umami til smagen!
- De fyldte pebre bages ved 200 grader i ca. 25 minutter til de har en kernetemperatur på 75 grader.
Tabouleh
- Kom bulgur i en skål og hæld kogende vand over (eller tilbered efter anvisning på emballagen). Lad det trække mens resten af ingredienserne og dressingen gøres klar.
- Rør en dressing af olie, citron, krydderurter og hvidløg. Smag til med salt og peber.
- Når bulgur har trukket og absorberet væden, hældes dressingen over. Rør godt rundt og tilsæt til sidst de resterende grøntsager.
Noter
Opbevaring:
De fyldte pebre kan sagtens klare frost. De tøs op på køl og lunes i ovnen 175 grader til de er 75 grader i kernen.
Tips til anvendelse af rest:
Har man en rest tilbage af de fyldte peberfrugter, kan de blive til fine pateer, når man blender det hele og smager til med havrefløde, evt. mere peber og tamari. Kom farsen i smurte patéforme, bag dem ved 175 grader til de er 75 grader i kernen. Server evt. til brød og salat.
Et Tip!
I stedet for ost, kan peberfrugterne evt. drysses med Facon når peberfrugterne er bagt. Se opskrift her.
En mulighed er også, at reducere mængden af ost og drysse Facon ovenpå det hele efter bagning.
En mulighed er også, at reducere mængden af ost og drysse Facon ovenpå det hele efter bagning.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.