Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 343kj
Fedt 3,95g
– heraf mættede fedtsyrer 0,32g
Kulhydrat 4,63g
Kostfibre 2,38g
Protein 5,88g
Plantekødssauce til børn – og os andre
Ingredienser
- 100 g Løg
- 25 g Hvidløg
- 84 g Olivenolie
- 250 g Gulerødder
- 175 g Champignon
- 125 g Bladselleri
- 800 g Hakkede flåede tomater
- 300 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Granulate 8020 eller Shreds
- 600 g Grøntsagsbouillon
- 32 g Koncentreret tomatpuré
- 42 g Æbleeddike
- 12 g Rørsukker
- 9 g Sød paprika
- 4 g Tørret timian
- 4 g Tørret oregano
- 2 g Tørrede chiliflager
- 12 g Uraffineret salt
- 2 g Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens og hak løg og hvidløg fint. Rens gulerødder, bladselleri og champignon og skær i grove stykker. Hakkes derefter fint i en foodprocessor.
- Varm olien op i en gryde sammen med paprika. Tilsæt de finthakkede løg og hvidløg. Svits til løgene er blevet klare i kanterne.
- Tilsæt de øvrige finthakkede grønsager og svits det hele sammen i et par minutter.
- Nu tilsættes Plant Mate Granulat, de flåede hakkede tomater, samt bouillon, timian, oregano, chiliflager, æbleeddike, sukker, saltog peber.
- Rør grundigt i gryden og lad det hele simre i ca.20 min.
- Smag retten til før servering.
Noter
Serverér evt. sammen med fuldkornspasta, revet ost og finthakket persille el. grønkål.
Fuldkornspasta pr. barn:
Ca. 30 g. tørret fuldkornspasta pr. vuggestuebarn
Ca. 40 g. tørret fuldkornspasta pr. børnehavebarn Revet ost pr. barn: ca. 10 g. revet 45+ ost pr. vuggestuebarn
ca. 15 g. revet 45+ ost pr. børnehavebarn Retten er fryseegnet. Tips til brug af rester Rester kan f.eks. bruges som fyld i pandekager, i lasagne, i en ovnret med pasta og revet ost og oven på en pizza.
Ca. 40 g. tørret fuldkornspasta pr. børnehavebarn Revet ost pr. barn: ca. 10 g. revet 45+ ost pr. vuggestuebarn
ca. 15 g. revet 45+ ost pr. børnehavebarn Retten er fryseegnet. Tips til brug af rester Rester kan f.eks. bruges som fyld i pandekager, i lasagne, i en ovnret med pasta og revet ost og oven på en pizza.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.