Plant Mate Plantepostej
Plant Mate Plantepostej
Plant Mate Plantepostej

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 417kj
Fedt 4,92g
– heraf mættede fedtsyrer 0,42g
Kulhydrat 6,60g
Kostfibre 2,77g
Protein 6,17g

 

Plant Mate Plantepostej

Plantepostej

40 Personer (ca. 25 g pr. skive brød) Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 100 g Plant Mate Granulat 1000/Protein Mini
  • 350 g grønsagsbouillon eller vand
  • 14 g æbleeddike (14g=1spsk)
  • 100 g løg i tern
  • 18 g hvidløg, fint snittet (18g=3spsk)
  • 125 g persillerod i små tern
  • 100 g markchampignon el andresvampe, hakket
  • 75 g kartofler i små tern
  • 28 g olivenolie (28g=2spsk)
  • 2 g stødt muskatnød (2g=1tsk)
  • 1,5 g stødt allehånde( 1,5g=1tsk)
  • 4 g loppefrøskaller/husk (4g=1spsk)
  • 10 g tamari (10g=1spsk)
  • 120 g havrefløde eller fløde (120g=1,2dl)
  • 6 g salt (6g=1,5tsk)
  • 2 g friskkværnet peber(2g=3/4tsk)

Sådan gør du
 

  • Bouillon eller vand tilsættes æbleeddiken. Hæld bouillon, eddike og tamari over Plant Mate granulaterne i en skål og lad det trække i et par min. Rør rundt et par gange.
  • Steg svampe, kartofler og persillerod i olien til de har fået lidt farve, sænk varmen en smule og sauter løg og hvid løg med til løgene er klare og de øvrige grøntsager møre. Lad blandingen køle en smule af.
  • Kom grøntsagsblandingen og de opblødte Plant Mate granulater i en foodprocessor. Tilsæt loppefrøskaller, krydderier, salt og fløde. Blend det hele grundigt, til farsen er helt findelt.
  • Alternativt kan farsen røres med et piskeris. Alle grøntsagerne skal i så fald skæres/hakkes fint, før de steges. Farsen røres godt sammen på maskine eller i hånden. En håndrørt fars giver en grovere postej.
  • Smør en form med olie og kom farsen i formen. Pensl overfladen med lidt olie før bagning.
  • Bages ved 200 grader varmluft i ca. 35 min.

Noter

Serveringsforslag:
Servér evt. med agurkeskiver, syltede rødbeder, syltede agurker eller stegte markchampignon i skiver.
Drys evt. med Facon på toppen, som et sprødt tilbehør.
(Facon er en sprød topping, der smager som bacon og er fremstillet af Plant Mate.)
Opbevaring:
 
Postejen kan opbevares på køl i en lille uges tid. Postejen kan også fryses, både som rå og som bagt. Den bliver en smule mere løs i konsistensen af at have være frossen, men er stadig smørbar.