Næringsindhold pr. 100 g: (OBS SKAL RETTES)

Energi 410 kcal/1428 kj
Kulhydrat 40g
Fedt 4,1g
Protein 53g
Kostfibre 15g

Marineret Plant Mate med farver

– farven bestemmer du!

1 portion Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 125 g Plante Mate (125 g = 1 pose)
  • 0,5 l kogende vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Plante Mate vendes med salt og vand i en skål.
  • Rør rundt i skålen et par gange.
  • 125g Plant Mate bliver til ca. 400g, efter at væsken er optaget. Det tager ca. 10 min.
  • Når Plante Stykker eller Plante Hakket er marineret efter de ca. 10 min. – sies eventuel overskydende marinade fra.Nu kan de indgå i forskellige retter eller blot ristes på panden i lidt olie til topping eller drys på suppen m.m. – Den mørkebrune vil være velegnet til at indgå i desserter eller i Daddelsnack opskriften.

Noter

  • Den røde
    Den røde farve i midten kommer fra rødbedesaft.
    Erstat ca. 5% af vandet med rødbedesaft.
  • Den mørkebrune
    Den brune farve kommer fra kaffe og kakao.Erstat halvdelen af vandet med “flydende” kaffe og tilsæt 20g kakao til væsken.
  • Den lyserøde
    Den lyserøde farve kommer fra æble og rødbede. Erstat ca. 10% af vandet med spsk. rødbedesaft, 4 spsk. æblesaft
  • Den orange med nister
    Den orange farve kommer fra de røde varme krydderier og en urtebouillon. Brug 1/2 liter plantebaseret bouillon (evt. kogt vand og terning). Tilsæt 1/2 tsk cayenne, 1/2 tsk sød paprika og 1/2 tsk røget paprika. Eller hvad du har!
  • Den lyse
    Den lyse gule farve er den neutalmarinerede hvor der kun er tilsat lidt salt til vandet. Farven kommer fra råvarerne som er gule ærter og hestebønner.
En marinade kan også være en god øl eller den vin du alligevel har stående!

Allergener

Alkj dfælakj dfdfjaæsldfkja æsldfkja æsdlfkjaæds dfaælskdjfaæsldfkj aæsdflkja æsdflkja æsdflkja sædflkja sædflkjas dæflkajs dfælakjsd fælaksjdf æalskdjf .

Disse forslag til marinader er udviklet af Plant Mate kokkefolket.
Flere gode idéer til marinader modtages gerne.