Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 558kj
Fedt 4,48g
– heraf mættede fedtsyrer 0,65g
Kulhydrat 16,9g
Kostfibre 1,89g
Protein 5,46g
Plant Mate Bolognese med pasta
Ingredienser
- 70 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Hakket/ Mince Mini/ Mince/ Shreds/ Granulate 8020
- 100 g løg, i små tern
- 200 g champignon, revet eller finthakket
- 80 g pastinak eller gulerod, fintrevet
- 60 g olie (60g=4spsk)
- 30 g tomat pure (30g=1,5-2spsk)
- 400 g hakket tomat
- 400 g grønsagsbouillon
- 50 g soltørret tomat – fint hakket
- 10 g hvidløg, finthakket eller revet
- 5 g salt (6g=1tsk)
- 2 g røget eller almindelig sød paprika (2g=1tsk)
- 1 g timian (1g=1tsk med top)
- 1 g oregano (1g=1tsk med top)
- 0,5 g laurbærblade (2 blade), kværnet
- 0,25 g sort peber (0,25g=5 peberkorn)
- 0,5 dl rødvin (valgfri)
- 320 g pasta
Sådan gør du
- Plant Mate stykker, grønsagsbouillon, tomatpure og evt. rødvin blandes og trækker derefter i ca. 10 min., men kan sagtens stå i længere tid.
- Svampe, løg og gulerod sauteres i olien ved middelvarme i 5-10 minutter.
- Imens kværnes laurbærblade, der herefter tilsættes svampe og grøntsager sammen med salt, peber oregano, timian og røget paprika og varmes godt igennem.
- Derefter tilsættes hakket tomat, soltørret tomat og Plant Mate stykker samt iblødsætnings væsken. Saucen skal nu simre i mindst 10 min. Reguler konsistensen med mere vand/væske hvis det er nødvendigt og smag til.
- Pastaen koges efter vejledning på pakken.
Noter
Kogetiden på saucen må meget gerne være mere end de 10 minutter, da det giver en større og dybere mag. En original italiensk Ragu a la bolognese skal koge i mindst 2-3 timer
Serveringsforslag
Kan serveres til pasta eller rodfrugtmos.
Kan også anvendes i en lasagne, på en pizza, i en pirog/empanadas – und so weiter! Opbevaring Plant Mate Bolognese kan opbevares på køl i flere dage og er også fryseegnet.
Kan også anvendes i en lasagne, på en pizza, i en pirog/empanadas – und so weiter! Opbevaring Plant Mate Bolognese kan opbevares på køl i flere dage og er også fryseegnet.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.