


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 476kj
Fedt 3,44g
– heraf mættede fedtsyrer 0,33g
Kulhydrat 13,10g
Kostfibre 3,07g
Protein 5,82g

Stegte forårsruller med bagte gulerødder
Ingredienser
Forårsruller
- 150 g Plant Mate NANO Strips
- 150 g vand
- 300 g gulerødder, revet lidt groft
- 350 g spidskål, fint skåret i strimler
- 120 g løg i tynde strimler
- 240 g Wuton dej (240g=12 ark)
- 4 g spidskommen, hele frø (4g=2tsk)
- 4 g koriander, hele frø (4g=2tsk)
- 2 g sort peber, kværnet (2g=1tsk)
- 1 g laurbærblade (1g=2blade)
- 30 g olie til stegning (30g=2spsk)
Bagte gulerødder med kogte rugkerner:
- 400 g gulerod, i grove stave, evt. med skræl
- 15 g olivenolie(15g=1 spsk)
- 15 g honning (15g=1spsk)
- 4 g salt (4g=1tsk)
- 50 g hele rugkerner eller andre korn
- 5 g timian, gerne frisk
Sådan gør du
Forårsruller:
- Rist krydderierne og kværn dem fint.
- Bland gulerod og kål med krydderier og salt. Rør rundt nogle gange, evt. i røremaskine.
- Tilsæt Plant Mate Nanostrips og vand og rør det hele godt sammen.
- Læg 90g fyld i hvert ark wuton dej og fold dejen til en rulle.
- Steg rullerne i olie ved middelvarme på en pande eller kipsteger. Vend dem indtil de er gyldne og sprøde på alle sider.
Bagte gulerødder med rugkerner:
- Vend gulerodsstavene med honning, olivenolie, salt, peber og timian og bag dem i ca. 10 min. i forvarmet ovn v. 225 grC.
- Kog rugkernerne i vand og salt til de er møre i kernen med stadig har lidt bid i skallen.
- Vend de kogte rugkerner med de bagte gulerødder.
Noter
Serveringer:
Antal serveringer til Små Måltider: 8 (1 stk/person)
Antal serveringer til Hovedmåltid: 4 (2 stk/person)
Serveringsforslag:
Serveres med soja og chilisauce
Der kan benyttes andre grøntsager i rullerne som fyld, bare de er nogenlunde varmestabile.
Opbevaring:
Kan opbevares på køl i ca. 1 døgn før de steges
Tips til anvendelse af rest:
Rester kan varmes igen i ovnen.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.