Næringsindhold pr. 100 g: (OBS SKAL RETTES)

Energi 410 kcal/1428 kj
Kulhydrat 40g
Fedt 4,1g
Protein 53g
Kostfibre 15g

Krydderkage

15 stykker Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 80 g Plant Mate Protein Mini
  • 250 g hvedemel
  • 250 g havredrik eller mælk
  • 175 g plantesmør eller smør
  • 200 g brun farin
  • 1 stk æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk allehånde
  • 1 spsk kanel
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 gr.C. varmluft
  • Sæt Protein Mini i blød i 200g mælk/havredrik i 10 min. Rør rundt et par gange.
  • Efter 10 min. blendes Protein Mini med mælk/havredrik til en klistret masse.
  • Rør farin og smør sammen til en glat masse med en dejskraber eller ske. Tilsæt ægget og rør godt rundt.
  • Bland krydderierne med melet og bagepulveret – i en anden skål.
  • Hæld melblandingen og det blendede Protein Mini skiftevis i smørblandingen. Dejen bliver rimelig fast!
  • Tilsæt de sidste 50g mælk/havredrik til dejen og bland det hele godt sammen.
  • Fordel dejen i en brødform foret med bagepapir og bag den i ovnen i 50-60 min. time ved 175 gr.C. – Dejen kan også fordeles i muffinforme i stedet og bages i ca. 30 min.
  • Lad kagen køle af i formen.

Noter

Krydderkagen indeholder 7,5g protein pr. 100g.
Traditionen tro kan krydderkage skæres i skiver og serveres med et tyndt lag smør.

Allergener

Alkj dfælakj dfdfjaæsldfkja æsldfkja æsdlfkjaæds dfaælskdjfaæsldfkj aæsdflkja æsdflkja æsdflkja sædflkja sædflkjas dæflkajs dfælakjsd fælaksjdf æalskdjf .

Opskriften er udviklet af Plant Mate praktikant, Linette Rosenlund