Plant Mate "Placon"

Næringsindhold pr. 100 g: (OBS SKAL RETTES)

Energi 410 kcal/1428 kj
Kulhydrat 40g
Fedt 4,1g
Protein 53g
Kostfibre 15g

Facon

10 tarteletter Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Lage til opblødning af Plant Mate Stykker eller Strimler:

  • 125 g Plant Mate Stykker eller Plant Mate Strimler
  • 1 dl aspargesvand
  • 2 spsk æbleeddike
  • 5 g grønsagsbouillon (5 g = 1 terning)
  • 5 spsk persille, hakket
  • 1 stk lille, finthakket løg
  • 2 dl vand
  • 200 g champignon i skiver

Sauce:

  • 270 g aspargessnitter
  • 2 dl aspargesvand
  • 0,5 dl olie
  • 6 spsk kartoffelmel
  • 4 dl havredrik
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk hvid peber - eller sort peber (1 tsk hvid = 1½ sort)
  • 2 knivspids muskatnød, stødt

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienserne til lagen, bortset fra Plante stykkerne, kommes i en gryde. Lagen bringes i kog under omrøring.
  • Sluk for varmen og tilsæt Plante stykkerne. Lad dette stå i ca. 20 min. Omrør et par gange undervejs.
    Imens kan saucen tilberedes!
  • Olie og kartoffelmel kommes i en gryde og omrøres under middel varme. Derefter tilsættes havredrik og aspargesvand og opvarmes yderligere.
  • Når saucen er blevet cremet, tilsættes resten af ingredienserne til saucen.
  • Når Plante stykkerne og lagen har trukket i ca. 20 min. tilsættes dette til gryden med saucen. – Det hele simrer videre i 5-10 min. under omrøring og er herefter klar til servering i tarteletterne.

Noter

Hvis du har lidt persille eller purløg, så er det fint med et lille drys ovenpå.

Allergener

Alkj dfælakj dfdfjaæsldfkja æsldfkja æsdlfkjaæds dfaælskdjfaæsldfkj aæsdflkja æsdflkja æsdflkja sædflkja sædflkjas dæflkajs dfælakjsd fælaksjdf æalskdjf .

Opskriften er udviklet af Plant Mate praktikanterne, Magnus og Daniel, som efter en del forsøg og hovedbrud knækkede koden til en plantebaseret og glutenfri cremet sauce, som ligner og smager meget tæt på den klassiske udgave med kyllingekød og hvid opbagt sauce!