Svampe Paté
Svampe Paté
Svampe Paté

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 429kj
Fedt 3,4g
– heraf mættede fedtsyrer 0,5g
Kulhydrat 9,2g
Kostfibre 3,9g
Protein 6,8g

 

Svampe Paté

Svampe Paté

10 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 300 g Plant Mate. Vælg imellem eller miks: Granulate 8020 / Granulate 1000/ Granulate 1000 Mini/ Protein Mini/ Shreds
  • 400 g champignon, i tynde skiver
  • 900 g rødløg, skåret i halve løg
  • 600 g sød kartoffel, skåret i 5cm tykke skiver
  • 900 g pastinak, skåret i 5cm tykke skiver
  • 1 dl koldpresset olivenolie
  • 1 dl tamari
  • 30 g tørrede Karl Johan svampe
  • 3 g røget paprika (3g=1,5tsk)
  • 3 g sort peber, kværnet (3g=1tsk)
  • 14 g salt (14g=3tsk)
  • Evt. havrefløde eller fløde til justering af konsistensen

Sådan gør du
 

  • Hæld tamari på de tørrede Karl Johan svampe, spæd evt. til med lidt kogende vand, hvis de kan suge mere.
  • De halve løg, sød kartoflerne og pastinakkerne sættes på bageplade med bagepapir og pensles med olie og bages i ovnen ved 175 grader til de er helt møre, ca. 20min.
  • Champignoner svitses på pande i olie i kort tid.
  • Find en stor skål frem til at blande paté-farsen i.
  • Blend de bagte løg med 1/3 af Plant Mate stykkerne, krydderierne og de iblødsatte Karl Johansvampe. Blend de svitsede champignonskiver kort med til slut. Kom i skålen.
  • Blend derefter de bagte pastinakstykker med 1/3 af Plant Mate. Bland i skålen med løg, champignons og Karl Johan.
  • Blend derefter de bagte sødkartoffelstykker med den sidste 1/3 af Plant Mate. Bland med de andre blandede ingredienser i skålen.
  • Saften fra de ovnbagte grønsager fungerer som opblødningsvæske til Plant Mate stykkerne, men farsen kan eventuelt justeres med havrefløde eller fløde hvis den skal være mere ”cremet”.
  • Fyld farsen i små patéforme (gerne i vandbad) eller i en kantine med bagepapir. Kan også fyldes i ovnfaste fade. Bages v.175 grader til kernetemperatuen er 75 grC, 30-45 min. afhængig af form- og fadstørrelser.

Noter

OBS:
Punkt 5,6 og 7 kan slås sammen, så hele molevitten blendes på én gang, men ved store portioner bliver ingredienserne oftest bedre fordelt i farsen ved at blende særskilt inden det hele blandes sammen.
Serveringsforslag:
Kan serveres både som frokostret til brød. Som middagsret med ovnbagte løg og rodfrugter. Eller som middagsret med brunede kartofler, syltet rødkål og en svampesauce – til julemiddagen måske!
Svampesaucen er nem: Kog iblødsatte tørrede svampe op, blend med havrefløde/fløde og tamari. Tilsæt sort peber og en lille smule balsamicoeddike til passende konsistens.
Opbevaring:
På køl. Kan også fryses og genopvarmes.