Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 429kj
Fedt 3,4g
– heraf mættede fedtsyrer 0,5g
Kulhydrat 9,2g
Kostfibre 3,9g
Protein 6,8g
Svampe Paté
Ingredienser
- 300 g Plant Mate. Vælg imellem eller miks: Granulate 8020 / Granulate 1000/ Granulate 1000 Mini/ Protein Mini/ Shreds
- 400 g champignon, i tynde skiver
- 900 g rødløg, skåret i halve løg
- 600 g sød kartoffel, skåret i 5cm tykke skiver
- 900 g pastinak, skåret i 5cm tykke skiver
- 1 dl koldpresset olivenolie
- 1 dl tamari
- 30 g tørrede Karl Johan svampe
- 3 g røget paprika (3g=1,5tsk)
- 3 g sort peber, kværnet (3g=1tsk)
- 14 g salt (14g=3tsk)
- Evt. havrefløde eller fløde til justering af konsistensen
Sådan gør du
- Hæld tamari på de tørrede Karl Johan svampe, spæd evt. til med lidt kogende vand, hvis de kan suge mere.
- De halve løg, sød kartoflerne og pastinakkerne sættes på bageplade med bagepapir og pensles med olie og bages i ovnen ved 175 grader til de er helt møre, ca. 20min.
- Champignoner svitses på pande i olie i kort tid.
- Find en stor skål frem til at blande paté-farsen i.
- Blend de bagte løg med 1/3 af Plant Mate stykkerne, krydderierne og de iblødsatte Karl Johansvampe. Blend de svitsede champignonskiver kort med til slut. Kom i skålen.
- Blend derefter de bagte pastinakstykker med 1/3 af Plant Mate. Bland i skålen med løg, champignons og Karl Johan.
- Blend derefter de bagte sødkartoffelstykker med den sidste 1/3 af Plant Mate. Bland med de andre blandede ingredienser i skålen.
- Saften fra de ovnbagte grønsager fungerer som opblødningsvæske til Plant Mate stykkerne, men farsen kan eventuelt justeres med havrefløde eller fløde hvis den skal være mere ”cremet”.
- Fyld farsen i små patéforme (gerne i vandbad) eller i en kantine med bagepapir. Kan også fyldes i ovnfaste fade. Bages v.175 grader til kernetemperatuen er 75 grC, 30-45 min. afhængig af form- og fadstørrelser.
Noter
OBS:
Punkt 5,6 og 7 kan slås sammen, så hele molevitten blendes på én gang, men ved store portioner bliver ingredienserne oftest bedre fordelt i farsen ved at blende særskilt inden det hele blandes sammen.
Serveringsforslag:
Kan serveres både som frokostret til brød. Som middagsret med ovnbagte løg og rodfrugter. Eller som middagsret med brunede kartofler, syltet rødkål og en svampesauce – til julemiddagen måske!
Svampesaucen er nem: Kog iblødsatte tørrede svampe op, blend med havrefløde/fløde og tamari. Tilsæt sort peber og en lille smule balsamicoeddike til passende konsistens. Opbevaring: På køl. Kan også fryses og genopvarmes.
Svampesaucen er nem: Kog iblødsatte tørrede svampe op, blend med havrefløde/fløde og tamari. Tilsæt sort peber og en lille smule balsamicoeddike til passende konsistens. Opbevaring: På køl. Kan også fryses og genopvarmes.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.