Plant Mate Tarteletfyld
ærter plant mate

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 317kj
Fedt 2,8g
- heraf mættede fedtsyrer 0,3g
Kulhydrat 6,5g
Kostfibre 1,9g
Protein 5,3g

 

Tarteletfyld

Tarteletfyld med gode planteproteiner

16 tarteletter (med ca. 100g fyld i hver tartelet) Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Lage til opblødning af Plant Mate

  • 125 g Vælg imellem eller miks: Plante Stykker/ Slices/ Strimler/ Strips/ Mince eller Flakes.
  • 0,5 dl aspargesvand fra dåsen
  • 30 g æbleeddike (30g=2spsk)
  • 5 g grønsagsbouillon (5g=1terning)
  • 50 g løg, finthakket
  • 2,5 dl vand
  • 200 g champignon i skiver

Sauce

  • 270 g aspargessnitter
  • 1 dl aspargesvand
  • 1 dl vand
  • 30 g olie
  • 50 g hvedemel
  • 4 dl havredrik eller mælk
  • 10 g salt, groft (10g=2½tsk)
  • 3 g sort peber, stødt (3g=1tsk)
  • 1 g muskatnød, stødt (1g=½tsk)
  • 25 g persille, hakket (25g=5spsk)

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienserne til lagen, bortset fra Plant Mate stykkerne, kommes i en gryde. Lagen bringes i kog under omrøring.
  • Sluk for varmen og tilsæt Plant Mate stykkerne. Lad dette stå i ca. 20 min. Omrør et par gange undervejs.
    Imens kan saucen tilberedes!
  • Olie og mel kommes i en gryde og omrøres under middel varme. Derefter tilsættes havredrik og aspargesvand og opvarmes yderligere.
  • Når saucen er blevet tyknet og cremet, tilsættes resten af ingredienserne til saucen.
  • Når Plant Mate stykkerne og lagen har trukket i ca. 20 min. tilsættes dette til gryden med saucen. – Det hele simrer videre i 5-10 min. under omrøring. Smag saucen til og den er herefter klar til servering i tarteletterne. Drys evt. lidt ekstra hakket persille på toppen.

Noter

Til små måltider beregnes 2 stk. tarteletter / person. Til et hovedmåltid beregnes 4 stk./person
Serveringsforslag:
Tartelet saucen kan også suppleres med små grønne ærter.
Let dampede grønne ærter kan også serveres i en skål ved siden, bevar sprødheden i ærterne og giv dem kun lidt varme.
Opbevaring:
Tarteletfyldet kan opbevares på køl i 3-4 dage. Er også fryseegnet.