Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 317kj
Fedt 2,8g
- heraf mættede fedtsyrer 0,3g
Kulhydrat 6,5g
Kostfibre 1,9g
Protein 5,3g
Tarteletfyld med gode planteproteiner
Ingredienser
Lage til opblødning af Plant Mate
- 125 g Vælg imellem eller miks: Plante Stykker/ Slices/ Strimler/ Strips/ Mince eller Flakes.
- 0,5 dl aspargesvand fra dåsen
- 30 g æbleeddike (30g=2spsk)
- 5 g grønsagsbouillon (5g=1terning)
- 50 g løg, finthakket
- 2,5 dl vand
- 200 g champignon i skiver
Sauce
- 270 g aspargessnitter
- 1 dl aspargesvand
- 1 dl vand
- 30 g olie
- 50 g hvedemel
- 4 dl havredrik eller mælk
- 10 g salt, groft (10g=2½tsk)
- 3 g sort peber, stødt (3g=1tsk)
- 1 g muskatnød, stødt (1g=½tsk)
- 25 g persille, hakket (25g=5spsk)
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til lagen, bortset fra Plant Mate stykkerne, kommes i en gryde. Lagen bringes i kog under omrøring.
- Sluk for varmen og tilsæt Plant Mate stykkerne. Lad dette stå i ca. 20 min. Omrør et par gange undervejs. Imens kan saucen tilberedes!
- Olie og mel kommes i en gryde og omrøres under middel varme. Derefter tilsættes havredrik og aspargesvand og opvarmes yderligere.
- Når saucen er blevet tyknet og cremet, tilsættes resten af ingredienserne til saucen.
- Når Plant Mate stykkerne og lagen har trukket i ca. 20 min. tilsættes dette til gryden med saucen. – Det hele simrer videre i 5-10 min. under omrøring. Smag saucen til og den er herefter klar til servering i tarteletterne. Drys evt. lidt ekstra hakket persille på toppen.
Noter
Til små måltider beregnes 2 stk. tarteletter / person. Til et hovedmåltid beregnes 4 stk./person
Serveringsforslag:
Tartelet saucen kan også suppleres med små grønne ærter.
Let dampede grønne ærter kan også serveres i en skål ved siden, bevar sprødheden i ærterne og giv dem kun lidt varme. Opbevaring: Tarteletfyldet kan opbevares på køl i 3-4 dage. Er også fryseegnet.
Let dampede grønne ærter kan også serveres i en skål ved siden, bevar sprødheden i ærterne og giv dem kun lidt varme. Opbevaring: Tarteletfyldet kan opbevares på køl i 3-4 dage. Er også fryseegnet.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.