Plant Mate Granulat

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 1360kj
Fedt 14,4g
– heraf mættede fedtsyrer 5,3g
Kulhydrat  40,2g
Kostfibre 2,4g
Protein 7,3g

Plant mate krydderkage

Krydderkage

15 skiver krydderkage eller muffins Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 80 g Plant Mate Protein Mini/Granulate1000
  • 250 g hvedemel
  • 2,5 dl mælk eller havredrik
  • 175 g plantesmør eller smør
  • 200 g brun farin
  • 1 stk æg
  • 5 g bagepulver (5g=1tsk)
  • 2 g ingefær, stødt (2g=1tsk)
  • 2 g allehånde (2g=1tsk)
  • 7 g kanel, stødt (7g=1spsk)
  • 3 g kardemomme (3g=1,5tsk)
  • 3 g nellike, stødt (3g=1tsk)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 gr.C. varmluft
  • Sæt Protein Mini i blød i i 4/5 dele af mælken i 10 min. Rør rundt et par gange.
  • Efter 10 min. blendes Protein Mini med mælken til en klistret masse.
  • Rør farin og smør sammen til en glat masse med en dejskraber eller ske. Tilsæt ægget og rør godt rundt.
  • Bland krydderierne med melet og bagepulveret – i en anden skål.
  • Hæld melblandingen og det blendede Protein Mini skiftevis i smørblandingen. Dejen bliver rimelig fast!
  • Tilsæt det sidste mælk til dejen og bland det hele godt sammen.
  • Fordel dejen i en brødform foret med bagepapir og bag den i ovnen i 50-60 min. time ved 175 gr.C. Tjek derefter om den er færdigbagt i midten af kagen ved at stikke en gaffel eller andet ind i dejen. Sidder der ubagt dej på gaflen, så giv kagen nogle ekstra minutter.
    – Dejen kan også fordeles i muffinforme istedet og bages i ca. 30 min.
  • Lad kagen køle af i formen.

Noter

SERVERINGSFORSLAG
Traditionen tro kan krydderkage skæres i skiver og serveres med et tyndt lag smør.