Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1360kj
Fedt 14,4g
– heraf mættede fedtsyrer 5,3g
Kulhydrat 40,2g
Kostfibre 2,4g
Protein 7,3g
Krydderkage
Ingredienser
- 80 g Plant Mate Protein Mini/Granulate1000
- 250 g hvedemel
- 2,5 dl mælk eller havredrik
- 175 g plantesmør eller smør
- 200 g brun farin
- 1 stk æg
- 5 g bagepulver (5g=1tsk)
- 2 g ingefær, stødt (2g=1tsk)
- 2 g allehånde (2g=1tsk)
- 7 g kanel, stødt (7g=1spsk)
- 3 g kardemomme (3g=1,5tsk)
- 3 g nellike, stødt (3g=1tsk)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 gr.C. varmluft
- Sæt Protein Mini i blød i i 4/5 dele af mælken i 10 min. Rør rundt et par gange.
- Efter 10 min. blendes Protein Mini med mælken til en klistret masse.
- Rør farin og smør sammen til en glat masse med en dejskraber eller ske. Tilsæt ægget og rør godt rundt.
- Bland krydderierne med melet og bagepulveret – i en anden skål.
- Hæld melblandingen og det blendede Protein Mini skiftevis i smørblandingen. Dejen bliver rimelig fast!
- Tilsæt det sidste mælk til dejen og bland det hele godt sammen.
- Fordel dejen i en brødform foret med bagepapir og bag den i ovnen i 50-60 min. time ved 175 gr.C. Tjek derefter om den er færdigbagt i midten af kagen ved at stikke en gaffel eller andet ind i dejen. Sidder der ubagt dej på gaflen, så giv kagen nogle ekstra minutter.– Dejen kan også fordeles i muffinforme istedet og bages i ca. 30 min.
- Lad kagen køle af i formen.
Noter
SERVERINGSFORSLAG
Traditionen tro kan krydderkage skæres i skiver og serveres med et tyndt lag smør.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.